onsdag den 11. april 2012

Lidt hårtips til jer...


En af mine søde læsere spurgte i går ind til, om jeg havde nogle tips til, hvordan man får ens hår til at vokse hurtigere. Og det kan jeg skrive en lang roman om!

Der er tusindvis af teorier og myter om, hvordan man får langt hår.. men det er altså ikke alle der holder! Jeg har i mange år interesseret mig for ”hår-sundhed”, og har efterhånden erfaret, at der ikke er nogle midler, der kan få ens hår til pludseligt at gro ultra mega hurtigt. Men der er dog nogle ting, der kan hjælpe håret godt på vej. Man skal dog huske, at det ikke hjælper på samme måde på alle, det er forskelligt fra person til person, hvordan håret reagerer og tager imod.

Man kan købe alverdens piller, fx Priorin eller Mediobiotin, som koster en bundegård. Men nu vil jeg prøve at give jer nogle lidt billigere alternativer. I bund og grund handler det om at få stimuleret hårsækkene i hovedbunden, og om at holde dit hår sundt. Hvis du slider meget på dit hår, knækker dine spiser, og så bliver håret aldrig længere. Her er et par af mine tips:


 • Som I sikkert har hørt før - bliv klippet ofte! Bliver du klippet ofte, skal der mindre hår af pr. gang. Og så holdes spidserne sunde.
 • Stimuler blodomløbet i din hovedbund med hovedbundsmassage. Dine hårsække bliver stimuleret, når du får masser af blod til hovedet. Så gør det selv, eller få en ven eller veninde til at give dig noget hovedbundsmassage. Det skal ikke bare være én gang - gør det så tit du kan, fx når du sidder i sengen og ser fjernsyn.
 • Silica. Det er nogle piller, der kan hjælpe - og de er knap så dyre. De er med til at give dig en flottere hud, og sundere hår og negle. Siges der! For mit vedkommende, er mit hår måske begyndt at vokse en smule hurtigere. Det kan variere fra person til person, men prøv! De kan købes i matas til omkring 70 kr., og du skal tage 3 om dagen.
 • Skyl dit hår med koldt vand. Hvis du har været i bad og vasket hår, så giv dit hår en skyller med iskoldt vand bagefter – det sætter gang i blodomløbet, og stimulerer dermed hårsækkene.     
 • Undgå at vaske dit hår for ofte. Og det er ikke blot, at stoppe med at vaske det med shampoo. Det er med at undgå vand også. Det er nemlig kalket i vandet, der tørrer håret ud. Med noget hår kan det næsten ikke lade sig gøre - fx mit eget. Det er ikke til at sætte, hvis det ikke er blevet skyllet. Men har du håret til det, så køb en badehætte og tag på håret, når du er i bad. Det ville dit hår have super godt af!
 • Som I sikkert aaaaaltid hører - DROP føntørrer og fladjern. Og ja, det ved vi jo udmærket godt, at vi ikke kan undvære. Men hvis du har mulighed for at undgå føntørring, så gør det! Og ligeledes med flad- eller krøljern. Og når du så SKAL bruge det, så husk for guds skyld varmebeskyttelse! Det er ekstremt vigtigt. Og så kan man føntørre og glatte sit hår med lidt bedre samvittighed :-) 
 • Undgå de stramme opsætninger med elastikker. Hvis du hver dag sætter en høj, stram knold.. ja, så kan dit hår altså pludselig begynde at knække af. Selvfølgelig ved jeg godt, at det selvfølgelig nok ser hammer godt ud.. men hvis man nogle gange kan undgå de stramme opsætninger, og lave en løs knold eller hestehale i stedet.. så gør det! Og undgå de elastikker med metal samlere på. Husk dog - det er en god idé at have håret oppe, hvis du bærer et strik tørklæde. Det slider meget på håret, når det hele tiden slides op af tørklædet, og tit bliver det rigtig filtret.


Jeg kunne blive ved.. har masser af hårtips i ærmerne. Jeg laver nogle flere indlæg senere herom, og skriv endelig, hvis DU har et spørgsmål om hårpleje - så vil jeg med glæde svare eller lave et indlæg :-) Vil du høre mere om de piller jeg har skrevet om i indlægget, så kontakt mig endelig! 
4 kommentarer:

 1. Yaaaaay! Tak for alle de gode råd. Har før gjort det med det kolde vand når jeg var i bad, men det var mere fordi jeg synes det var dejligt - men det kunne være at jeg skulle gøre det igen så. Og tak igen, fordi du ville lave et indlæg om det. :-)

  - http://denlillefotoblog.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Yep, masser af koldt vand! Det varme vand åbner hårstråene, og gør håret mere tørt og kruset.. så snart du skyllder det med koldt vand, lukker hårstråene sig igen.. så fortsæt endelig med det! :o) .. og med glæde!

  SvarSlet
 3. Har du testet nogle af aussies produkter??:-)

  SvarSlet
 4. Hmm, hvad tænker du på. :-) om jeg har testen nogle af deres produkter mod hårtab, eller bare testet dem jeg har? :-)

  SvarSlet