TipsDet er ikke altid de dyre hårkure, som det er bedst. Personligt kan jeg rigtig godt lide at finde alternativer - som i denne hårkur! I har måske hørt om den før.. hårkuren med mayonaise, honning og olie. Det er lidt klamt - ja - men kuren er super god! For mayonaise indholder nemlig fedtstoffer, som er rigtig godt for håret. Bl.a. olie, æg og eddike, som håret ELSKER! Derudover giver honning håret masser af fugt - og det samme med olien, som er god til de tørre spiser! 

Find ingredienserne frem - mayonaise, olivenolie og honning. 

Start med mayonais'en. Brug en passende mængde - der er ikke nogle "regel" for hvor meget - det kommer an på hårlængde.

Tilføj derefter olivenolien. Er du i tvivl om, hvor meget, så brug en skefuld.

Tilføj til sidst honningen. Gerne 1-2 skefulder. Rør alt godt sammen.

Tadaaa.. den færdige hårkur!

VIGTIGT! Påfør hårkuren i hele håret - hovedbund som spiser. Tag en lille tot af gangen, så hele håret er dækken. Sæt det op i en knold, og kom derefter en plastikpose over håret. Derefter tager du et håndklæde som turban over håret. Det gør, at håret får noget varme, og dermed åbner hårstråene sig, og tager bedre imod de gode ting i kuren. Ha' i så lang tid som muligt - jo længere jo bedre. Når du skal skylle hårkuren ud, kom da lidt shampoo i FØR du går ind i badet. Vask derefter håret to gange i lunkent vand, ikke for varmt. Brug bagefter en god conditioner eller balsam. 

Kom meget gerne med respons, hvis i ønsker flere af disse tips - eller når I har prøvet hårkuren! :-)


Renere hud med citron

Dette er faktisk et tip jeg læste for lang tid siden - og har gjort det lige siden. Nemlig, at drikke citron! Det er ikke altid kun godt at rense huden "udenpå". Det du spiser og drikker påvirker også din hud, så spiser du sundt og drikker en masse vand, så gør du dit for at få en flot hud!

Hvis du drikker citron, har det en rensende virkning i kroppen, og påvirker især huden! Jeg gør det næsten hver dag.. nogen siger det er specielt godt om morgenen eller om aftnen. Jeg gør det ikke på nogle specielle tidspunkter, blot når jeg har tid. Ta' en hel citron (eller en halv, hvis du synes det er meget slemt at drikke) og pres i et glas. Fyld derefter resten af glasset op med vand, tag en dyb indånding, og drik vandet med citron. Skyld hurtigt efter med et rent glas vand. Det er ikke kun en lille slat citron der skal til, det skal være noget mere! Det er surt, men helt sikkert det værd! :-)Lidt hårtips til jer...

En af mine søde læsere spurgte i går ind til, om jeg havde nogle tips til, hvordan man får ens hår til at vokse hurtigere. Og det kan jeg skrive en lang roman om!
Der er tusindvis af teorier og myter om, hvordan man får langt hår.. men det er altså ikke alle der holder! Jeg har i mange år interesseret mig for ”hår-sundhed”, og har efterhånden erfaret, at der ikke er nogle midler, der kan få ens hår til pludseligt at gro ultra mega hurtigt. Men der er dog nogle ting, der kan hjælpe håret godt på vej. Man skal dog huske, at det ikke hjælper på samme måde på alle, det er forskelligt fra person til person, hvordan håret reagerer og tager imod.Man kan købe alverdens piller, fx Priorin eller Mediobiotin, som koster en bundegård. Men nu vil jeg prøve at give jer nogle lidt billigere alternativer. I bund og grund handler det om at få stimuleret hårsækkene i hovedbunden, og om at holde dit hår sundt. Hvis du slider meget på dit hår, knækker dine spiser, og så bliver håret aldrig længere. Her er et par af mine tips:

  • Som I sikkert har hørt før - bliv klippet ofte! Bliver du klippet ofte, skal der mindre hår af pr. gang. Og så holdes spidserne sunde.
  • Stimuler blodomløbet i din hovedbund med hovedbundsmassage. Dine hårsække bliver stimuleret, når du får masser af blod til hovedet. Så gør det selv, eller få en ven eller veninde til at give dig noget hovedbundsmassage. Det skal ikke bare være én gang - gør det så tit du kan, fx når du sidder i sengen og ser fjernsyn.
  • Silica. Det er nogle piller, der kan hjælpe - og de er knap så dyre. De er med til at give dig en flottere hud, og sundere hår og negle. Siges der! For mit vedkommende, er mit hår måske begyndt at vokse en smule hurtigere. Det kan variere fra person til person, men prøv! De kan købes i matas til omkring 70 kr., og du skal tage 3 om dagen.
  • Skyl dit hår med koldt vand. Hvis du har været i bad og vasket hår, så giv dit hår en skyller med iskoldt vand bagefter – det sætter gang i blodomløbet, og stimulerer dermed hårsækkene.     
  • Undgå at vaske dit hår for ofte. Og det er ikke blot, at stoppe med at vaske det med shampoo. Det er med at undgå vand også. Det er nemlig kalket i vandet, der tørrer håret ud. Med noget hår kan det næsten ikke lade sig gøre - fx mit eget. Det er ikke til at sætte, hvis det ikke er blevet skyllet. Men har du håret til det, så køb en badehætte og tag på håret, når du er i bad. Det ville dit hår have super godt af!
  • Som I sikkert aaaaaltid hører - DROP føntørrer og fladjern. Og ja, det ved vi jo udmærket godt, at vi ikke kan undvære. Men hvis du har mulighed for at undgå føntørring, så gør det! Og ligeledes med flad- eller krøljern. Og når du så SKAL bruge det, så husk for guds skyld varmebeskyttelse! Det er ekstremt vigtigt. Og så kan man føntørre og glatte sit hår med lidt bedre samvittighed :-) 
  • Undgå de stramme opsætninger med elastikker. Hvis du hver dag sætter en høj, stram knold.. ja, så kan dit hår altså pludselig begynde at knække af. Selvfølgelig ved jeg godt, at det selvfølgelig nok ser hammer godt ud.. men hvis man nogle gange kan undgå de stramme opsætninger, og lave en løs knold eller hestehale i stedet.. så gør det! Og undgå de elastikker med metal samlere på. Husk dog - det er en god idé at have håret oppe, hvis du bærer et strik tørklæde. Det slider meget på håret, når det hele tiden slides op af tørklædet, og tit bliver det rigtig filtret.


Jeg kunne blive ved.. har masser af hårtips i ærmerne. Jeg laver nogle flere indlæg senere herom, og skriv endelig, hvis DU har et spørgsmål om hårpleje - så vil jeg med glæde svare eller lave et indlæg :-) Vil du høre mere om de piller jeg har skrevet om i indlægget, så kontakt mig endelig! 

Tips mod hårtab


Det er meget normalt, at man i stressede eller "triste" perioder, mister hår. Ens hår reagerer kraftigt på, hvordan man har det psykisk. Jeg har selv haft en stresset periode på det sidste, og mit hår falder af, i totter. Og der er ikke noget mere deprimerende, end at rede børsten gennem sit hår, og se (næsten) alle sine lokker falde af lidt efter lidt. Og jeg er den, der ikke vil finde mig i sådan noget :-) Så det skal der gøres noget ved! Jeg lavede en masse research på nettet, og fandt frem til to produkter til en rimelig pris, som skulle øge ens hårvækst. Jeg bruger dem for at stoppe mit hårtab - om det kan forøge hårvæksten, eller få dit hår til at vokse hurtigere, ja, det er svært at svare på, men er man villig til at ofte lidt penge på at prøve - så kan man gøre det! :-)Dette produkt fra Cutrin hedder Bio+. Jeg har købt det på nettet - men kan simpelthen ikke huske hvor! Søger man på google, kommer der nogle shops frem, hvor det kan købes. Jeg har købt shampoo' en og serum' en. Vasker hår i shampoo' en, og derefter påføres serum' en i hovedbunden. Derefter skal man massere hovedbunden 1-2 minutter. Hvis jeg blot skyller mit hår, uden at vaske det, bruger jeg stadig serum' en. Den skal ikke skylles ud!Dette produkt fra Ice Cream er super godt! Du får en æske med 12 små ampulter. Der er et smart, lille "på førings-hylster", så det er nemt at påføre. Bruges hver gang håret har været skyllet. Det kradser lidt i hovedbunden efter brug, men det må være et godt tegn! Jeg har i alt købt 4 pakker, da de var på tilbud på www.bd-store.dk.


Ananas scrub

Ikke nok med, at ananas smager lækkert, så kan frugten også bruges til en god scrub! I har måske lagt mærke til, hvordan det brænder på læberne efter man har spist nogle stykker? Det er fordi, at ananas eksfolierer! Rigtig godt endda.. Så i stedet for at smide ananas skralden ud, så gem de små stykker, og tag dem med næste gang du skal i bad... eller bare næste gang du har i tankerne at pleje din hud i ansigtet. Tag da de små stykker skrald (med indersiden mod huden, selvfølgelig), og masserer din hud forsigtigt i små cirkler. Det er ikke sikkert det kan mærkes med det samme, men huden bliver rigtig blød og lækker bagefter. Ananas' en er god til at fjerne de døde hudceller, uden at bruge "stærke skrubbemidler". Husk at skyld detz af med noget køligt vand efter eksfolieringen, og smør din hud ind i en god, tyk creme. Efter sådan en scrub, har din hud nemlig brug for ekstra fugt :-)

Hvis du ikke kan lide ananas, så lad andre nyde frugten, og gem skralden til dig selv!Ingen kommentarer:

Send en kommentar